NE SPREGLEJTE

Vnesi kodo SPR10 za -10% popusta na vse! Velja do 23.04.2025.

;
0

V nakupni košari ni artiklov.

Kajenski poper BIO 250 g

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Kajenski poper BIO 250 g
Logo Bio




Strošek poštnine: € 3,00
BREZPLAČNA POŠTNINA
pri nakupu nad  € 35,00. Več info


ZANESLJIVA IN HITRA
DOSTAVA v 24/48 h
GLS ali Pošta Slovenija


NASVETI IN VPRAŠANJA:
031 - 231 - 549
16,90 €
  • Kupite 2 za 13,05 € na kos in prihranite 23%
  • Kupite 4 za 10,95 € na kos in prihranite 36%
Količinski popust
Kupi 2 in prihrani
13,05 € / kos
26,10 €
33,80 €
Kupi 4 in prihrani
10,95 € / kos
43,80 €
67,60 €

Kajenski poper

Kajenski poper izvira iz Južne Amerike. V Evropo so ga prinesli španski osvajalci, zaradi nezahtevne pridelave pa je postal še posebno priljubljen v južni in jugovzhodni Aziji in se tako globoko zasidral v njihovo kulinariko. Čeprav ga poimenujemo kot poper, nima s poprom nič skupnega, razen ostrine. Kajenski poper je pravzaprav mešanica različnih vrst plodov čilija, ki jih posušijo in zmeljejo v prah. Posušeni kajenski poper je milejši od svežega, vendar se med kuhanjem te razlike bistveno zmanjšajo. Kajenski poper je tudi pomembna sestavina čilija, tabaska in drugih indijskih začimbnih mešanic.

Uporaba

Uporabljamo ga v različnih mesnih in zelenjavnih jedeh. Nepogrešljiv je v azijski kuhinji in kuhinji Latinske Amerike, saj daje jedem poseben okus in ostrino. Dodajamo ga raznim omakam in marinadam, primeren pa je tudi za peko na žaru. Če ga uporabljamo med kuhanjem, ga vedno dodamo na koncu, saj v nasprotnem primeru lahko razvije grenak okus. Kdor ni navajen pekoče hrane, naj ga odmerja s previdnostjo – postopno dodajanje.

Snov, ki povzroča pekoč okus se imenuje kapsaicin. S  Scovillovo enoto na lestvici označujemo pikantnost glede na vsebnost kapsaicina, ki je pravzaprav alkaloid, zaradi katerega čili ''peče''. Le-ta namreč pošilja našim možganom enako sporočilo, ki ga dobimo, ko zaužijemo nekaj vročega. 

Naš kajenski poper je odlične kakovosti in iz ekološke pridelave.

Stopnja pikantnosti

Čeprav kajenskemu popru po Scovillovi lestvici mu pripisujemo 30 000 do 50 000 enot, je naš nekoliko blažji, zato ga na lestvici od 1 do 10 ocenjujemo kot 6/10.

Shranjevanje

Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka ali šatulja dobro zaprta.

Pakiranje

Nepredušna vrečka z zadrgo ali šatulja, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

Poreklo

Španija

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Cena
Vrednost
Kakovost