V nakupni košari ni artiklov.
Ingver v prahu BIO
Ingver je rastlina, ki izvira iz Azije. Del, ki ga uporabljamo za uživanje, pa je pravzaprav podzemno odebeljeno steblo oz. korenika. V zdravilne in prehranske namene se uporablja že tisočletja, njegova učinkovitost pa vedno znova preseneča še danes. Posušeni ingver v prahu je polnega in aromatičnega okusa, ki nekoliko spominja na limono in ima značilno pikantno noto. V primerjavi s svežim je posušeni ingver bolj aromatičen in pekoč, zato moramo biti previdni pri doziranju.
Ta mleti ingver je iz ekološke pridelave.
Uporaba
Uporablja se v juhah, omakah in za pripravo perutnine, pečene zelenjave, dušenih jedi, mesnih in ribjih jedi – predvsem sladko-kisle. Okus izboljša tudi jedem iz riža, vloženi zelenjavi in sadju – predvsem lepo dopolnjuje okus jabolk in hrušk, pa tudi banane, melone in ananasa. Dodajamo ga tudi v maso za piškote in pecivo ter kot dodatek limonadi in (ledenemu) čaju. Dobro se meša z ostalimi eksotičnimi začimbami, kot so cimet, kardamom in klinčki. Ingver je sestavni del karija. Pri uporabi ingverja v prahu za kuhane jedi je pomembno, da ga jedi dodamo na koncu kuhanja, saj se s kuhanjem izgubljajo koristne sestavine, jed pa bo postala bolj pekoča.
Zaradi obstojnosti in številnih možnosti uporabe je ingver v prahu bolj priročen za uporabo in doziranje.
Shranjevanje
Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka ali šatulja dobro zaprta.
Pakiranje
Nepredušna vrečka z zadrgo ali šatulja, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.
Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.
Poreklo
Indija ali Peru