V nakupni košari ni artiklov.
Kakav v prahu BIO - presni
Kakavova zrna oziroma semena, iz katerih pridobivamo kakav, rastejo v strokih na drevesu, imenovanem kakavovec oz. Theobroma cacao. Kakav je že tisočletja priljubljeno živilo. Avtohtono raste v Južni in Srednji Ameriki. Je osnovna surovina pri pripravi vseh vrst čokolad. Na ovitku temne čokolade, nam tako odstotek pove, koliko je v njej kakava v prahu (npr. 70%).
Kakav vsebujejo daleč največ antioksidantov kot katerokoli drugo živilo, poleg tega pa tudi številne minerale, kot je kalij, cink, magnezij, železo in kalcij. Hkrati je tudi vir beljakovin in vlaknin. Vsi ti so pomembni za ohranjanje našega zdravja. Vsebuje tudi hranila, ki delujejo pozitivno na naš krvožilni sistem, saj redčijo kri in preprečujejo pojav strdkov. Hkrati pa zaradi zviševanja vrednosti serotonina v možganih izboljšuje razpoloženje. Pravzaprav vsebuje kar 300 različnih spojin, ki lahko vplivajo na dvigovanje našega razpoloženja. Ker je kakav presen (surov), je nekoliko bolj grenek, kot smo ga navajeni, vendar pa zato veliko bolj zdrav. Za izkoristek vseh pozitivnih učinkovin zadostuje uživanje že 25–30 gramov kakava dnevno.
Zakaj kupiti naš kakav?
Preprosto zato, ker:
1. Je iz nadzorovane ekološke pridelave in zato najboljše, kar vam lahko ponudimo.
2. Je presni kakav. Kaj pravzaprav to pomeni? Pomeni, da so kakavova zrna oz. semena po obiranju zgolj fermentirana in na nizkih temperaturah posušena. Niso pa pražena ali kakorkoli kemično obdelana. Tako ta hrana bogov, kot ga pogosto imenujejo, ohranja večina svojih hranilnih vrednosti, med njimi tudi antioksidante, ki so za nas tako pomembni.
3. Je brez dodatkov in drugih nepotrebnih sestavin, kot je na primer sladkor ali druga sladila.
Zmagovalna kombinacija, ki zadovolji tudi tiste najbolj zahtevne.
Uporaba
Iz kakava v prahu lahko pripravimo številne jedi in napitke. Pripravimo lahko okusno skodelico kakava, ki ga poljubno sladkamo in oplemenitimo z začimbami, kot je cimet, muškatni orešček, vanilja ali celo kajenski poper. Dodamo ga lahko tudi smutijem ali pa uporabimo za pripravo presnih ali običajnih sladic. Pustite domišljiji prosto pot in ga dodajte doma pripravljenemu pudingu ali pa pripravite namaz iz kremnega sira in kakava v prahu. Lahko je tudi odličen dodatek domači granoli in žitnim ploščicam, ki smo jim dodali semena in suho sadje. Iz treh preprostih sestavin – kakavovega masla, kakava v prahu in soli – pa si lahko sami pripravimo tudi domačo presno čokolado. Najboljšo izbiro med vsemi čokoladami.
Ker kakav naravno vsebuje poživila – kofein in teobromin –, z njim lahko nadomestimo jutranjo kavo. Na naše počutje bo vplival veliko bolj pozitivno, saj je vpliv teobromina na spodbujanje delovanja centralnega živčevja blažji.
Sestavine
Sestava: presni kakav*.
*iz ekološke pridelave
Shranjevanje
Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka dobro zaprta.
Pakiranje
Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.
Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.
Poreklo
Dominikanska republika ali Demokratična republika Kongo
Ocene in komentarji
-
Vrednost Kakovost Cena
Ocene in komentarji
-
Vrednost Kakovost Cena