V nakupni košari ni artiklov.
Ime
Puerh Nannuo (puerh čaj)
Provinca
Yunnan (Kitajska)
Letnik
2000
Opis
Puerh čaj višjega cenovnega razreda se ponaša s prefinjenim vonjem in okusom. Ker so lističi nabrani iz divjih dreves je bogatejše arome in vsebuje večje število zdravilnih snovi. Čaj, ki posnema harmonijo in pretok energije Qi. Nabirajo ga na famozni gori Nannuo. Spada v vrsto sheng (surovih) puerh čajev.
Izgled
Rjavo-rdeči čajni lističi. Temnejša barva čaja.
Okus in aroma
Zemeljska aroma. Močan in rahlo dimljen okus.
Priprava
Voda: 100 °C
Količina čaja: 3 – 5 gramov
Količina vode: 150 – 200 ml
Čas infuzije: 30 sekund
Število prelivov: vsaj petnajst. Čas infuzije za vsak preliv nekoliko podaljšamo.
Čajni pribor: yixing čajnik, steklo ali porcelan
Puerh čaj lahko pripravimo tudi po tradicionalnem načinu – glej video.
Shranjevanje
Puerh čaj shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru.
Pakiranje
Nepredušna vrečka z zadrgo ali šatulja, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom. Sestavljena je iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti izdelka.
Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.