NE SPREGLEJTE

Nedelja: v košarici dobiš -15% avtomatskega popusta. Velja do polnoči!!!

;
0

V nakupni košari ni artiklov.

Cordyceps BIO v prahu

Bodite prvi in ocenite ta artikel

glavatec

medicinska goba za vitalnost, regeneracijo, energijo in moč

Logo Bio
Strošek poštnine: € 3,00
BREZPLAČNA POŠTNINA
pri nakupu nad  € 25,00. Več info


ZANESLJIVA IN HITRA
DOSTAVA v 24/48 h
GLS ali Pošta Slovenija


NASVETI IN VPRAŠANJA:
031 - 231 - 549
Ime artikla Cena Količina
125 g

Cena: 29,00 €

Akcija: 24,94 €

250 g

Cena: 49,00 €

Akcija: 42,14 €

500 g

Cena: 79,00 €

Akcija: 67,94 €

Cordyceps (glavatec)

Goba Cordyceps je v tradicionalni medicini znana že tisoče let, prav tako pa se zaradi njenih pozitivnih lastnostih v zdravilne namene uporablja že vsaj toliko časa. Goba raste spontano na območjih visokih gora in je prehransko dopolnilo, znano po svoji sposobnosti za oživitev telesa in krepitvi imunskega sistema. Na Daljnem vzhodu jo nabirajo v naravnem okolju, ki je zelo težko dostopno. Zaradi svoje majhnosti (posamezna suha gobica tehta okoli 0,3 g), dejstva, da raste le 14 dni v letu, učinkovin, ki jih vsebuje, in vsesplošne uporabnosti v tradicionalni medicini dosega cene tudi do 50.000 €/kg. Še do nedavnega je zato bila rezervirana le za kitajske cesarje in vladarje.

Cordyceps velja za najpopolnejše prehrambno odkritje našega tisočletja. Obnavlja energijo in imunski sistem in preprečuje nastanek (degenerativnih) bolezni. Včasih imenovan tudi super oksidant, ki povečuje kisik v krvi, obnavlja organizem in preprečuje zakisanost.

Gobo je zelo težko proizvajati, še  posebno v Evropi. Vendar smo ponosni, da smo jo vzgojili. Naš Cordyceps je gojen v Sloveniji, v zaprtih in nadzorovanih prostorih brez uporabe kemikalij. Je eden izmed najbolj kakovostnih, ki jih trenutno najdete na trgu.

Cordyceps je parazitska goba, ki v naravi raste kot zajedavec na insektih, največkrat na gosenicah, od koder je dobila tudi ime v angleščini Caterpillar Fungus. Naše gojene gobe pa sicer niso vzrejene na živalskih gostiteljih in zato primerne tudi za vegetarijance oziroma vegane.

Pridelava naše gobe Cordyceps je strogo nadzorovana, brez uporabe kemikalij ali pesticidov in 100 % ekološka. Kakovost gob pa je redno nadzorovana s strani neodvisnih laboratorijev v Sloveniji in ZDA.

Kaj vsebuje in komu je namenjena?

Cordyceps je sestavljena iz kompleksnih lipidov, beljakovin, oligoelementov, polisaharidov in vitaminov. Vsi elementi v gobi so prisotni v velikih količinah in imajo zelo pozitiven učinek na naše telo. Vsebuje beta karoten, vitamina E in C. Vsebuje tudi minerale, kot sta cink in selen, pa kar 77 mikro in makroelementov ter unikatne substance, kot je kordicepin (adenozin), kordicepsko kislino (D-manitol) in imunomodulacijski polisaharid (beta-D-glucan).

V obliki prahu Cordyceps vsebuje veliko hranilnih snovi, katerih pozitivni učinki so bili dokazani tudi znanstveno. Študije v različnih državah po svetu so ugotovile številne koristne učinke rednega uživanja Cordycepsa. Torej, zdravilni učinki Cordycepsa, pravzaprav gre za blagodejne učinke, ki jih priznava tradicionalna medicina in so bili dokazani tudi v sodobnih raziskavah, pa so naslednji:

  • pripomore k boljšemu delovanju imunskega sistema,
  • izboljša fizično kondicijo,
  • poveča energijo telesa,
  • ima anti-stresni učinek,
  • poveča spolno aktivnost,
  • pomaga pri visokem HDL holesterola, prekomerni telesni teži in diabetesu,
  • ima funkcija, da ohranja zdravo srce in žilni sistem.

 

Cordyceps priporočamo predvsem športnikom in drugim aktivnim osebam po daljših fizičnih obremenitvah ter osebam, ki si želijo aktivnejšega tempa pri vsakodnevnih opravilih. Priporočamo ga tudi pri povečani utrujenosti in pomanjkanju energije ter stresu. Je tudi pripomoček za dvigovanje spolne moči ter krepi telo in um. Pomaga nam, da se uspešno spopadamo s stresom, ki je najpogosteje posledica vsakdanjih življenjskih izzivov. Pogosto se ga priporoča tudi diabetikom, rakavim bolnikom in bolnikom s srčno-žilnimi boleznimi, vključno s popuščanjem srca in aritmijo. Cordyceps deluje blagodejno tudi na dihala in zdravi bolezni dihal, kot je astma. Njene protivirusne lastnosti pa učinkujejo na virusne infekcije, kot je gripa.

In kar je pri tem izredno pomembno, je, da je Cordyceps 100 % naraven izdelek, ki nam lahko na naraven način pomaga. Izboljša simptome naših težav in pozitivno vpliva na splošno počutje.

Zakaj ravno gobe?

Gobe so zelo zanimive. Niso ne rastline ne živali, kar pa so, so zagotovo neverjetni organizmi, ki so uspeli preživeti pravzaprav skoraj od začetka sveta. Razvile so posebno strategijo preživetja, ki jih ohranja vse do danes. Te prednosti pa lahko z uživanjem medicinskih gob izkoristimo tudi ljudje. Prinašajo nam uravnoteženost na telesni ravni in nas ščitijo pred številnimi obolenji. Lahko so preventiva, lahko pa tudi podporna kurativa ob konvencionalnem ali kakšnem drugem nekonvencionalnem zdravljenju številnih bolezni (sodobnega časa). Tradicionalno gobam pripisujejo učinke v primerih rakavih obolenj, avtoimunskih bolezni in alergij. Dobro vplivajo tudi na zdrav in močan odziv imunskega sistema. Zdravstvene raziskave, ki so bile izvedene v zadnjih desetletjih, ko so gobe postale zanimive tudi v zahodnem svetu, pa so mnoge terapevtska učinkovine potrdile.

Ker so določene naravne učinkovine za nas neprebavljive ali težko prebavljive, je zelo pomembno, da uživamo samo najboljše gobe v prahu. Gobe morajo biti pravilno vzrejene, posušene in pripravljene. Zmlete morajo biti v fin prah brez koščkov. Barva prahu je svetlejša, sicer pa je odvisna tudi od vrste gobe, ki jo jemljemo. Ker so gobe tako učinkovite ravno zato, ker imajo sposobnost absorpcije vsega - dobrega in slabega iz okolja, je pomembno, da posegamo po ekološko pridelanih.

Uporaba

Gobo vmešamo v tekočino, kot je voda, čaj, kava, kakav, jogurt, sok, smuti ipd. Dobro premešamo in po požirkih čimprej popijemo. Zaužijemo med jedjo ali vsaj pol ure po jedi. Odsvetujemo jemanje zvečer oziroma pred spanjem, saj Cordyceps deluje stimulativno.

Smiselno je, da gobo ali mešanico jemljemo neprekinjeno vsaj tri do štiri tedne in jemanja ne prekinemo takoj, ko opazimo izboljšanje. Kuro ponovimo dvakrat letno, najbolje v jesenskem in pomladnem obdobju. Jemanje dalj časa priporočamo le pri dolgotrajnejših težavah. Tudi takrat priporočamo redne nekajdnevne prekinitve, ki naj bodo ob izboljšanju čim daljše.

Priporočamo sočasno jemanje z vitaminom C.

Priporočena dnevna količina

Priporočeni vnos je 1–2 čajni žlički na dan. 1 čajna žlička vsebuje približno 2–3 grame gobe v prahu. Priporočamo, da pri prvem jemanju nekaj dni jemljete polovično količino in postopno povečujete do priporočene.

Pri preventivni uporabi zadošča 1 čajna žlička dnevno. Pri poslabšanju splošnega stanja naredimo eno- do dvotedensko kuro, ki jo lahko ponovimo nekajkrat letno.

Pri avtoimunih boleznih priporočamo tritedensko jemanje 2 čajnih žličk dnevno.

Sestavine

Sestava: Cordyceps (glavatec)* v prahu.

*iz ekološke pridelave

Pakiranje

Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

Shranjevanje in opozorila

Shranjujte v suhem in hladnem prostoru. Prehransko dopolnilo naj bo nedosegljivo otrokom!

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja, prehransko dopolnilo zato ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Nosečnicam in doječim materam pred uporabo vedno svetujemo posvet z zdravnikom.

Uporabo odsvetujemo otrokom in osebam, ki se zdravijo z antikoagulanti, in osebam z zdravili, ki zavirajo imunsko odzivnost.

Dobro je vedeti

Izdelek je primeren tudi za živali. V večini primerov se medicinske gobe izkažejo kot izredno učinkovite pri krepitvi imunskega sistema, odpravljanju alergij in obolenj kože ter virusnih in bakterijskih okužb. O smiselnosti jemanja in priporočeni dnevni količini se pred uporabo posvetujte z veterinarjem.

Poreklo

Slovenija

 

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Cena
Vrednost
Kakovost