NE SPREGLEJTE
;
0

V nakupni košari ni artiklov.

Eritritol

Bodite prvi in ocenite ta artikel

naravno sladilo brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0


Strošek poštnine: € 3,00
BREZPLAČNA POŠTNINA
pri nakupu nad  € 25,00. Več info


ZANESLJIVA IN HITRA
DOSTAVA v 24/48 h
GLS ali Pošta Slovenija


NASVETI IN VPRAŠANJA:
031 - 231 - 549
Ime artikla Cena
1000 g

Cena: 16,00 €

Akcija: 13,60 €

Eritritol

Eritritol je podobno kot ksilitol (xylitol) naravno sladilo, namenjeno vsem, ki v poplavi umetnih sladil iščejo naravno alternativo. Eritritol je alkoholni sladkor, ki ga pridobivajo s postopkom fermentacije, najdemo pa ga predvsem v nekaterih vrstah sadja. V primerjavi z običajnim belim rafiniranim ali rjavim trsnim sladkorjem je sladilo eritritol povsem brez energijske vrednosti, njegov glikemični indeks pa je nič (GI=0). Nizek glikemični indeks je dobra lastnost sladila za vse tiste, ki ohranjate svojo idealno telesno težo s pomočjo GI diete, prav tako pa tudi za sladkorne bolnike, saj GI živila vpliva na dvig sladkorja v krvi. Poleg tega je eritritol tudi brez glutena, kar je lahko za marsikoga dobra novica.


Po obliki je eritritol podoben belemu sladkorju, beli kristalčki pa so brez posebnega okusa in zato primerni za splošno uporabo. Lahko ga uporabljate v toplih in hladnih jedeh in pijačah. Z njim lahko kuhate in pečete svoje najljubše jedi, ne da bi pri tem delali kompromisov glede okusa, saj ima eritritol od vseh popularnih (naravnih) sladil najbolj nevtralen okus. Z eritritolom se pravzaprav resnično lahko posladkate brez slabe vesti in kompromisov.

Zakaj je eritritol dober nadomestek za običajni sladkor?

Eritritol je pravzaprav skoraj popolno naravno sladilo. Če ga zamenjamo z običajnim belim sladkorjem, pa lahko pri tem še pridobimo, saj je:

  • njegov glikemični indeks 0, zaradi česar se absorbira počasi in onemogoča nenaden poskok sladkorja v krvi,
  • primeren za tiste, ki sledijo GI dieti, in tiste, ki bi radi omejili ali popolnoma opustili uporabo navadnega sladkorja,
  • odličen za pomoč pri nadzoru nad telesno težo,
  • primeren za diabetike,
  • sladilo brez kaloriji,
  • brez priokusa,
  • po strukturi podoben belemu sladkorju, kar omogoča enostaven prehod,
  • uporaben za hladne ter tople jedi in pijače, lahko se uporablja pri kuhi in peki.

 

Eritritol vzdržuje sladkorno ravnovesje, ki ga običajni sladkor le ruši. Navdušuje zaradi nevtralnega okusa, ničnega števila kalorij in ker nima stranskih učinkov na zdravje človeka.

Uporaba

Zaradi nekoliko manjše sladkosti v primerjavi z belim sladkorjem priporočamo, da doziranje povečate približno za tretjino oziroma do želene sladkosti.

Uporabljamo ga lahko povsod, kjer bi sicer uporabili sladkor.

Shranjevanje

Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka dobro zaprta.

Pakiranje

Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

Poreklo

Francija

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Cena
Vrednost
Kakovost