V nakupni košari ni artiklov.
Kokosov sladkor BIO
Kokosov sladkor pridobivajo iz cvetov kokosa, ki jih s segrevanjem pri nizkih temperaturah spremenijo v poseben nektar. Le-tega nato s sušenjem spremenijo v kristale. Je svetlo rjave barve in nežnega okusa. Bodimo pozorni pri nakupu kokosovega sladkorja. Pretemen lahko nakazuje na to, da je bil v procesu predelave preveč prekuhan in zato osiromašen. Lahko pa mu je dodan veliko cenejši nerafiniran trsni sladkor.
Okus kokosovega sladkorja ne spominja na kokos, temveč veliko bolj na karamelo. Je nežnega in prijetnega okusa, v jedi oziroma pijači pa ne prevladuje.
Naš kokosov sladkor iz ekološke pridelave. Primeren je za sladkanje vaših najljubših napitkov in jedi.
Ker ima kokosov sladkor v primerjavi z običajnim belim sladkorjem nižji glikemični indeks, ga lahko uživajo tudi diabetiki (tipa II). Z GI=35 ima le minimalen vpliv na dvig ravni krvnega sladkorja.
Uporaba
Kokosov sladkor uporabljamo za sladkanje hrane in pijače. Razmerje, ki ga pri tem uporabimo, je enako razmerju uporabe običajnega (belega) sladkorja.
Še posebno se sklada z okusom kave ali kakava, pa tudi cimeta in vanilje. Primeren je tudi za sladice, tako pečene kot presne. Hrani ali pijači ne spremeni okusa, lahko pa vpliva na njeno barvo (postane temnejša oz. rjavkasta).
Shranjevanje
Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka dobro zaprta.
Pakiranje
Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.
Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.
Poreklo
Indonezija