NE SPREGLEJTE
;
0

V nakupni košari ni artiklov.

Chaga BIO Inonotus obliquus

Bodite prvi in ocenite ta artikel

brezin luknjač - čaga

z antioksidanti najbolj bogata medicinska goba

Logo Bio




Strošek poštnine: € 3,00
BREZPLAČNA POŠTNINA
pri nakupu nad  € 35,00. Več info


ZANESLJIVA IN HITRA
DOSTAVA v 24/48 h
GLS ali Pošta Slovenija


NASVETI IN VPRAŠANJA:
031 - 231 - 549
Ime artikla Cena Količina
125 g

Cena: 29,90 €

Akcija: 24,99 €

250 g

Cena: 49,90 €

Akcija: 45,90 €

500 g

Cena: 79,90 €

Akcija: 69,90 €

Chaga - Čaga (Inonotus obliquus) BIO v prahu

Chaga ali Inonotus obliquus je ena izmed bolj pomembnih medicinskih gob v tradicionalni kitajski medicini. Po slovensko ji rečemo tudi brezin luknjač, saj spominja na olupljeno brezovo lubje. Izvira iz Sibirije, kjer uspeva na tudi -40 °C, in velja za najmočnejši antioksidant med vsemi znanimi zdravilnimi gobami. Čaga je parazitska goba, ki raste na živem drevesu (večinoma brezi) in se hrani z njegovimi sokovi.  Čaga je adaptogena goba in velja za enega najmočnejših antioksidantov. Ruski in Japonski znanstveniki celo nanjo prisegajo bolj kot na poznano Ganodermo lucidum (reiši).

V obliki prahu vsebujejo čaga veliko hranilnih snovi, njeni pozitivni učinki so bili  dokazani tudi znanstveno. Študije iz različnih državah po svetu so ugotovile številne koristne učinke, ki so povezani z rednim uživanjem te gobe. Predvsem deluje proti stresu, pripomore k boljšemu delovanju imunskega sistema, izboljša miselne sposobnosti, uravnava delovanje mišic in živcev ter deluje proti staranju.

Nekatere učinkovine čage naj bi bile celo edinstvene.

Pridelava naše čage je strogo nadzorovana, brez uporabe kemikalij ali pesticidov in 100 % ekološka. Kakovost gob pa je redno nadzorovana s strani neodvisnih laboratorijev v Sloveniji in ZDA.

Kaj vsebuje in komu je namenjena?

Čaga je sestavljena iz betulinske kisline, polisaharidov, betaglukanov, lanosterolov, vitaminov in mineralov. Betulinska kislina velja za zaviralca melanoma. Hkrati pa zmanjša vnetja v telesu, ki so sicer lahko povzročitelji raznoraznih bolezni. Betulinska kislina ima pomembno vlogo tudi pri doseganju nizkih vrednosti slabega LDL holesterola. Strokovna literatura navaja celo protibolečinsko delovanje gobe brezinega luknjača.

Vsi elementi v gobi so prisotni v velikih količinah in imajo zelo pozitiven učinek na naše telo.

V kitajski tradicionalni medicini se uporablja že tisočletja, v sodobnem svetu pa je trenutno ena najbolj popularnih gob. Številne raziskave potrjujejo povezave med učinkovinam v čagi in preprečevanjem oziroma zdravljenjem raka. Uničevala naj bi obolele rakave celice, medtem ko zdravim celicam ne škoduje. Njene pozitivne učinkovine so:

  • deluje proti vsem oblikam raka, pripomore k boljšemu delovanju imunskega sistema,
  • deluje proti stresu in njegovim posledicam,
  • deluje protibolečinsko in protivnetno,
  • deluje antioksidativno,
  • izboljša miselne procese,
  • deluje proti staranju
  • uravnava lahko tudi delovanje mišic in živcev, s tem pa povečuje telesno zmogljivost,
  • zmanjšuje tudi utrujenost, izboljšuje odpornost in pripomore k boljšemu spancu.

Priporočamo jo predvsem kot prehranski dodatek z visoko vsebnostjo antioksidantov, ki skrbijo za naše zdravje. Ščiti nas pred boleznimi in spodbuja imunski sistem. Hkrati pa upočasnjuje proces staranja.

In kar je pri tem izredno pomembno, je, da je čaga 100 % naraven izdelek, ki nam lahko na naraven način pomaga. Izboljša simptome naših težav in pozitivno vpliva na splošno počutje.

Zakaj ravno gobe?

Gobe so zelo zanimive. Niso ne rastline ne živali, kar pa so, so zagotovo neverjetni organizmi, ki so uspeli preživeti pravzaprav skoraj od začetka sveta. Razvile so posebno strategijo preživetja, ki jih ohranja vse do danes. Te prednosti pa lahko z uživanjem medicinskih gob izkoristimo tudi ljudje. Prinašajo nam uravnoteženost na telesni ravni in nas ščitijo pred številnimi obolenji. Lahko so preventiva, lahko pa tudi podporna kurativa ob konvencionalnem ali kakšnem drugem nekonvencionalnem zdravljenju številnih bolezni (sodobnega časa). Tradicionalno gobam pripisujejo učinke v primerih rakavih obolenj, avtoimunskih bolezni in alergij. Dobro vplivajo tudi na zdrav in močan odziv imunskega sistema. Zdravstvene raziskave, ki so bile izvedene v zadnjih desetletjih, ko so gobe postale zanimive tudi v zahodnem svetu, pa so mnoge terapevtska učinkovine potrdile.

Ker so določene naravne učinkovine za nas neprebavljive ali težko prebavljive, je zelo pomembno, da uživamo samo najboljše gobe v prahu. Gobe morajo biti pravilno vzrejene, posušene in pripravljene. Zmlete morajo biti v fin prah brez koščkov. Barva prahu je svetlejša, sicer pa je odvisna tudi od vrste gobe, ki jo jemljemo. Ker so gobe tako učinkovite ravno zato, ker imajo sposobnost absorpcije vsega - dobrega in slabega iz okolja, je pomembno, da posegamo po ekološko pridelanih.

Uporaba

Gobo vmešamo v tekočino, kot je voda, čaj, kava, kakav, jogurt, sok, smuti ipd. Dobro premešamo in po požirkih čimprej popijemo. Zaužijemo med jedjo ali vsaj pol ure po jedi.

Smiselno je, da gobo ali mešanico jemljemo neprekinjeno vsaj tri do štiri tedne in jemanja ne prekinemo takoj, ko opazimo izboljšanje. Kuro ponovimo dvakrat letno, najbolje v jesenskem in pomladnem obdobju. Jemanje dalj časa priporočamo le pri dolgotrajnejših težavah. Tudi takrat priporočamo redne nekajdnevne prekinitve, ki naj bodo ob izboljšanju čim daljše.

Priporočamo sočasno jemanje z vitaminom C.

Priporočena dnevna količina

Priporočeni vnos je 1–2 čajni žlički na dan. 1 čajna žlička vsebuje približno 2–3 grame mešanice gob. Priporočamo, da pri prvem jemanju nekaj dni jemljete polovično količino in postopno povečujete do priporočene. Če je le mogoče, vzemite polovično dozo zjutraj in polovično zvečer.

Sestavine

Sestava: Inonotus obliquus (brezin luknjač)* v prahu.

*iz ekološke pridelave

Pakiranje

Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

Shranjevanje in opozorila

Shranjujte v suhem in hladnem prostoru. Prehransko dopolnilo naj bo nedosegljivo otrokom!

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja, prehransko dopolnilo zato ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Nosečnicam in doječim materam pred uporabo vedno svetujemo posvet z zdravnikom.

Dobro je vedeti

Izdelek je primeren tudi za živali. V večini primerov se medicinske gobe izkažejo kot izredno učinkovite pri krepitvi imunskega sistema, odpravljanju alergij in obolenj kože ter virusnih in bakterijskih okužb. O smiselnosti jemanja in priporočeni dnevni količini se pred uporabo posvetujte z veterinarjem.

Poreklo

Slovenija

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Cena
Vrednost
Kakovost